Lot n° 309

(Auteur de l'Antiquité) - VERGILIUS, Maro Publius.- Publius Vergilius Maroos Wercken [...]. Amsterdam, Abraham de Wees, 1660. In-4° : [28 incl. gegrav. titel]-565-[3] pp. (binding van eerste katern hersteld, enkele onderlijningen met pen, bleke...

Estimation : 150 / 200
Description
watervlek in bovenmarge vanaf p. 450). Eigentijdse Hollandse spitselband met omgezette randen : perkament, sluitlinten, gladde rug met titel in pen (licht vervuild, hs herkomsten op schutbladen).
Eerste uitgave van de vertaling in verzen van de herderszangen "Bucolica", van het leerdicht over de landbouw "Georgica" en van het heldendicht "Aeneis" door Vondel (Keulen 1587-1679 Amsterdam). Een vertaling in proza was reeds verschenen in 1646. Geïllustreerd met een gegraveerde titel door Th. Matham en de opdracht verlucht met het wapenschild van Cornelis de Graeff, burgemeester van Amsterdam. # NNBW IV-1397/1409. ^ Édition originale de la traduction en vers des Bucoliques, des Géorgiques et de l'Énéide par Vondel. Avec un titre gravé et les armoiries de Cornelis de Graeff, bourgmestre d'Amsterdam. Plein vélin de l'ép.
Partager