Lot n° 308

" Copie van d'acte van inkomen van ghedeele ten sterfhuyse vande weese Jo[ann]e Anne de Scheppere ende oock copie van eenen boom gheschreven met de eijghen handt van cosyn Boeve, waer bij blijckt dat wij tsijnen sterfhuyse naer de doodt van sijne...

Estimation : 500 / 600
Adjudication : 1 300 €
Description
broeders en susters oock hoir souden sijn".
Gent, 1732 [of kort nadien]. Handschrift op 11 bladen papier aan elkaar gekleefd en verdoekt tot een strook van 46 x 630 cm opgerold en passend in een halve cilinder van eikenhout. UNIEK en BIJZONDER ARCHIEFSTUK (LENGTE : MEER DAN 6 METER !). Bevat naast een afschrift van de acte betreffende de nalatenschap van J.A de Scheppere op 8 januari 1671 verleden voor Antoon van Vaernewijck, schepen van Gent, de stambomen van Jooris de Pottere, Adrian de Wulf, Baltasar Coddesmidt, Joos de Wulf, Carolus Magnus en Joannes Goethals. Op de buitenzijde van de halve cilinder, een etiket met opschrift : "Genealogie vanden jaere 1533. Respective wettelijkcke huijsvrouwe tot ende met de achtste generatie".
Important rouleau comportant une copie d'un acte au sujet de la succession de Mlle J.A. de Scheppere et 6 arbres généalogiques. Plume sur papier, marouflé sur toile, enroulé et conservé dans un demi cylindre.
Partager